Zahajovací závody na dráze

Oslava atletiky na Moravské Slavii

Poslední dubnová sobota patřila na stadionu Moravské Slavie na Vojtově ulici mládežnické atletice. Již 5. ročník zahajovacích závodů žactva na dráze se zúčastnilo rekordních 300 závodnic a závodníků ročníku narození 1999 a mladší. Tento mítink se stává největší přehlídkou mládežnické atletiky na začátku hlavní sezóny nejen v městě Brně, ale i v celém Jihomoravském kraji. Za téměř ideálního atletického počasí mladí sportovci absolvovali běh na 60 metrů, běh na 60 metrů přes překážky, běhy na 150 a 800 metrů, skok vysoký i daleký a vrh koulí. Vrcholem celého atletického dne byl závod štafet.

Mítink neměl jen masový charakter. K vidění byly i vynikající individuální výkony, které figurují v popředí celorepublikových tabulek. Celkové výsledky naleznete na oficiálních stránkách Českého atletického svazu. Jsem přesvědčen, že někteří z účastníků se za pár roků objeví i ve velké atletice. Není jistě náhodou, že několik současných českých reprezentantů vzešlo z líhně pořádajícího AC Moravská Slavia.

Právě pořadatelům a rozhodčím patří velký dík. Vězte, že bez jejich obětavé práce bychom na takové akce pro širokou sportovní veřejnost nemohli vůbec pomyslet. Největší odměnou pro celý organizační tým byly plné tribuny. Několik set diváků vytvořilo vynikající atmosféru a výkony mladých atletů často odměňovali bouřlivým potleskem. Byla to prostě atletika, jak má být. Věřím, že pro všechna děcka to byl velký zážitek, který může být tím rozhodujícím stimulem, zda se sportování budou věnovat i nadále.

Dovolte, abych závěrem pozval všechny občany naší městské části na sérii tradičních prázdninových mítinků pořádaných na stadionu Moravské Slavie. Tyto závody jsou určeny pro každého, tedy nejen pro děti, kteří si chtějí ověřit svou výkonnost i v letních měsících. Bližší informace naleznete na našich klubových stránkách www.mslavia.cz.

Ing. Jiří Proch, AC Moravská Slavia Brno

fotky ze závodů budou umístěny v sekci fotogalerie zahajovačky 2014

Komentáře

Pro korektní odeslání komentáře opište prosím také kód z obrázku níže.

Komentáře nejsou povoleny.

QR Code Business Card