Běh kolem Myslivny poprvé z Kamínek

Tradiční a oblíbená sportovní akce s novou základnou aneb vše zůstává při starém. Třeba takto by mohl znít podtitulek tohoto článku. Vysvětlení je jednoduché. Zázemí pro nejstarší a největší sportovní akci v Novém Lískovci, která se uskutečnila 15. března od letošního ročníku zajišťuje Základní škola Kamínky. Z tohoto důvodu se pouze změnily tratě žákovských kategorií. Závod na 5 km a hlavní závod na 10 km se v podstatě běžel na stejném okruhu jako v předchozích letech a zůstává tak nejnáročnější tratí celého Brněnského běžeckého poháru. Během kolem Myslivny je devátým dílem tohoto zimního běžeckého seriálu. Počet startujících ve všech kategoriích letos dosáhl úctyhodného čísla 503. Vzhledem k předchozím pěkným jarním dnům jsme doufali, že počasí v sobotu ještě vydrží. Žákovské kategorie absolvovali své závody od 9 hodin do 10.30. Bylo sice chladno, ale ještě nepršelo. Postupem času však začal foukat ostrý vítr. Na závod žen a na závod mužů se ke studenému větru přidal i déšť. Trať se v některých místech vlivem této změny počasí stávala kluzkou. Početné pole běžkyň a běžců se s těmito ztíženými podmínkami bez větších problému vypořádalo. Několik pádů se naštěstí obešlo bez zranění.

Hlavní závod mužů vyhrál s velkým náskokem Robert Míč. V ženách zvítězila Lenka Masná, olympionička a účastnice nedávného halového mistrovství světa v polských Sopotech. Závod juniorů a dorostenců ovládl Jan Osolsobě. Kompletní výsledky najdete na www.behej.com,  bbp.webzdarma.cz a na  www.mslavia.cz.

Pořadatelský tým z AC Moravská Slavia Brno pod vedením předsedy pan Ladislava Zouhara zvládl organizaci celého podniku, jako vždy, na výbornou. Je nám milou povinností poděkovat nejen všem dobrovolníkům z tohoto klubu, ale i vedení naší městské části a zaměstnancům ZŠ Kamínky za pomoc a podporu. Příprava takového podniku stojí opravdu nemalé úsilí.

Pořadatelská aktivita AC Moravské Slavie pokračuje dalšími akcemi pro širokou veřejnost. Hlavní atletickou sezonu otvíráme v sobotu 26. dubna na našem domovském stadionu na Vojtově ulici zahajovacími závody žactva na dráze. Hned druhý den v neděli 27. dubna bude sportovní víkend pokračovat již 9. ročníkem Běhu Novým Lískovcem. Zveme všechny spoluobčany Nového Lískovce, nejen děti, ale i dospělé. Svou kategorii si v sobotu nebo v neděli najde téměř každý. Propozice na celý víkend najdete rovněž na www.mslavia.cz.

Všem přejeme krásné prožití velikonočních svátků.

 

Ing. Jiří Proch

AC Moravská Slavia Brno

 

Komentáře

Pro korektní odeslání komentáře opište prosím také kód z obrázku níže.

Komentáře nejsou povoleny.

QR Code Business Card